Kwik beleeft vandaag een dipje, hier en daar buien mogelijk

Deze namiddag kan op enkele plaatsen een bui vallen, maar in de meeste streken blijft het droog. Het blijft bewolkt, met soms enkele opklaringen. Het is koel voor de tijd van het jaar met maxima van 15 graden in de Hoge Venen en tot 20 graden in het centrum. Dat zegt het KMI.

Vanavond blijft het overwegend droog met wolken en plaatselijke opklaringen. In de loop van de nacht komen er lage wolken vanaf het noorden, met hier en daar lichte neerslag. De minima liggen rond 8 graden in de Hoge Venen, 12 graden in het centrum en 14 graden aan de kust.

Ook morgen is het meestal zwaarbewolkt met hier en daar een bui, maar het blijft overwegend droog. In de loop van de namiddag en 's avonds verschijnen er opklaringen, vooral dan in het zuiden. Het is nog steeds koel bij maxima rond 19 graden in het centrum. Vooral in Vlaanderen kunnen er in de loop van de nacht vrij veel lage wolken voorkomen. Minima tussen 7 en 13 graden.

Dinsdag wordt het rustig en droog, met eerst veel wolken, maar in Belgisch Lotharingen zijn er vanaf 's ochtends al opklaringen. In de namiddag wisselen zon en wolken elkaar af en naar de avond toe worden de opklaringen breder. De maxima liggen tussen 19 à 20 graden aan zee en tussen 20 en 24 graden in het binnenland.

Woensdagochtend is er plaatselijk kans op nevel of mist. Daarna wordt het vrij zonnig met in de loop van de dag enkele wolkenvelden, met maxima van 20 tot 25 graden. Donderdag wordt het weer iets wisselvalliger. Er zijn nog zonnige perioden, maar soms ook wolkenvelden waaruit lokaal wat gedruppel kan vallen. In de meeste streken blijft het echter droog. De maxima schommelen tussen 21 en 26 graden.

Vrijdag krijgen we een afwisseling van zon en wolken. Er kunnen enkele buien vallen, met de grootste kans over het westen van het land. De maxima liggen tussen 20 en 27 graden.

Bekijk hieronder het weerbericht:

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen