Meer dan helft van achtergebleven bagage op Zaventem onderweg naar bestemming

Meer dan de helft van de bagagestukken die gisteren achtergebleven waren op de luchthaven van Zaventem, zijn inmiddels onderweg naar de juiste bestemming. Dat bevestigt een woordvoerster van Brussels Airport. Door technische problemen aan de bagageband lag de bagageverwerking gisteren een hele tijd stil. De luchthaven hoopt alles ten laatste morgenavond op te sturen.

In de loop van zaterdagochtend waren op Brussels Airport problemen opgedoken met de automatische bagageafhandeling. Door een IT-probleem kon de bagage tot 13 uur niet gescand worden voor het juiste vliegtuig. Daardoor moest de bagageverwerking volledig manueel gebeuren. Heel wat vluchten vertrokken uiteindelijk zonder bagage en zo'n tienduizend bagagestukken van verschillende maatschappijen bleven achter op de luchthaven in Zaventem.

We hopen om ten laatste morgenavond alle bagage op te sturen, al is dat niet zo makkelijk

Brussels Airport

"We zijn er vandaag in geslaagd om meer dan de helft van de bagage op te sturen", klinkt het bij Brussels Airport. "We hopen om alle bagage ten laatste morgenavond op te sturen, al is dat niet zo makkelijk. Zo is ongeveer 2 tot 3 procent van de passagiers vertrokken naar bestemmingen die moeilijker bereikbaar zijn."

Meest gelezen