Videospeler inladen...

Student zkt. geld - Tess gaf studies op voor bitcoins: "In les keek ik meer naar bitcoin-markt dan naar powerpoints"

Drie kwart van de Vlaamse studenten verdient deze zomer zakgeld met een vakantiejob. Studenten van de Arteveldehogeschool zochten voor VRT NWS vijf verhalen van jongeren die op een andere manier het gevecht met centen aangaan. Vandaag aflevering 2: de bitcoin-belegger.

Kan je een dure hobby betalen met virtueel geld? Tess (18) stopte met studeren en verdiepte zich in bitcoins en andere virtuele munten. Een half jaar later spaarde ze naar eigen zeggen voldoende geld waarmee ze een manege zou kunnen kopen, al is ze dat voorlopig niet van plan. Maar dat geld kan ze morgen evengoed kwijt zijn, waarschuwen experts. 

Dit is een fulltime job, maar ik kan stoppen wanneer ik wil. Het is niet verslavend. 

Bekijk hieronder de getuigenis van Tess:

Videospeler inladen...

Morgen: Sarah, een studente die op eigen benen staat en vecht tegen armoede. 

Meest gelezen