Videospeler inladen...

Student zkt. geld - Sarah vecht tegen armoede: "Denk niet dat ik zal rondkomen met wat ik deze zomer verdien"

Drie kwart van de Vlaamse studenten verdient deze zomer zakgeld met een vakantiejob. Studenten van de Arteveldehogeschool zochten voor VRT NWS vijf verhalen van jongeren die op een andere manier het gevecht met centen aangaan. Vandaag aflevering 3: Sarah, voor wie het om meer draait dan enkel geld. 

Zonder steun van je ouders op je eigen benen leren staan: voor studenten is het niet altijd even gemakkelijk. Voor Sarah (18), die kantoor studeert in het middelbaar, is het leefloon dat ze van het OCMW krijgt broodnodig. Deze zomer steekt ze de handen uit de mouwen om toch wat geld te kunnen sparen. Al vreest ze nu al dat het niet genoeg zal zijn. 

Ik ben niet de enige ter wereld in deze situatie. 

Bekijk hieronder de getuigenis van Sarah: 

Videospeler inladen...

Morgen: Matti, die haar geld verdient met foto's op Instagram.

Meest gelezen