BELGA/LEGASSE

Uitgelopen onderhoudswerken aan Eurostar veroorzaken lange wachtrijen in Brussel-Zuid

In het station van Brussel-Zuid zijn er al de hele ochtend en middag lange wachtrijen voor de Eurostar. De eerste treinen vertrokken deze ochtend met urenlange vertragingen. "Die kwamen er door uitgelopen onderhoudswerken aan twee treinen", zegt woordvoerster van Eurostar Stefanie Van Mierlo.

Door de uitgelopen onderhoudswerken hadden de eerste twee treinen "grote vertragingen", zegt de woordvoerster van Eurostar, Stefanie Van Mierlo. Zo kon de voor 8.52 uur geplande trein pas rond 13 uur vertrekken. Momenteel rijden de Eurostars van Brussel naar Londen nog steeds met meer dan een uur vertraging.

Frustratie op Twitter

Volgens Van Mierlo beginnen de problemen zich op dit moment op de lossen. De Eurostar van 14.52 uur van Brussel naar Londen, het vierde vertrek van de dag, zou met een uur vertraging vertrekken. De volgende Eurostar, om 16.56 uur, zou volgens schema rijden. Op Twitter delen misnoegde reizigers foto's en filmpjes van de lange wachtrijen in het station.

(Lees verder onder de tweets)

Door de treinproblemen in Brussel zijn ook gevolgvertragingen bij Eurostar mogelijk in andere stations. "Maar die proberen we te beperken", zegt Van Mierlo.

Meest gelezen