Videospeler inladen...

17 juli 2014, vlucht MH17 wordt boven Oost-Oekraïne neergehaald en bijna 300 mensen sterven

Het is vandaag precies vijf jaar geleden dat vlucht MH17 vanuit de Nederlandse hoofdstad Amsterdam onderweg was naar de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Maar iets na 15 uur wordt de Boeing 777 uit de lucht gehaald door een raket, waarschijnlijk door een Boek-raketsysteem. Het toestel wordt geperforeerd door kleine stukjes metaal en spat in stukken uiteen. Alle 298 inzittenden, onder wie 196 Nederlanders en 6 Belgen, sterven. 

Nederland stelt Rusland formeel aansprakelijk voor de crash, maar Rusland ontkent dat er ooit een Boek-lanceerder in Oekraïne was. De crash van MH17 heeft de diepste crisis veroorzaakt tussen het Westen en Rusland sinds de Koude Oorlog. (Klik op de video en herbekijk de beelden van toen):

Videospeler inladen...

Meest gelezen