30 jongeren opgepakt na vechtpartij in Gent (en met tram en bus naar politiekantoor gebracht)

De Gentse politie heeft dertig jongeren opgepakt na een vechtpartij op een sportterrein zondagavond. Omdat het om een grote groep jongeren ging, gebruikte de politie een tram en een bus van De Lijn om hen naar het bureau te brengen. De gewone reizigers van de tram moesten uitstappen. Er vielen drie gewonden bij de vechtpartij.

Zondagavond is een vechtpartij uitgebroken bij een voetbalwedstrijd op het H. Storyplein in Gent, een sportterrein nabij het Universitair Ziekenhuis. De gemoederen raakten verhit en een grote groep jongeren ging op de vuist. De politie pakte 30 jongeren op.

Enkele jongeren waren op de tram gestapt toen de politie er aankwam. Daarop besliste de politie om de tram tegen te houden, de gewone reizigers te laten uitstappen en alle jongeren samen op de tram te zetten tot aan het Sint-Pietersstation. Daar had de politie intussen een bus van de Lijn laten komen om de jongeren tot aan het politiekantoor in de Ekkergemstraat te brengen, waar ze geïdentificeerd werden. Geen enkele jongere werd opgepakt.

Bij de vechtpartij raakten drie jongeren gewond.

Meest gelezen