Videospeler inladen...

Duitse natuurgenezer Klaus Ross veroordeeld voor dood 3 kankerpatiënten, onder wie Belgische vrouw

In Duitsland heeft de natuurgenezer Klaus Ross een voorwaardelijke celstraf van twee jaar gekregen. De man van 62 is verantwoordelijk voor de dood van drie kankerpatiënten, onder wie een Belgische vrouw van 55. Hij behandelde hen drie jaar geleden met een overdosis aan glucoseremmers, een soort alternatief middel.

De Duitser Klauss Ross behandelde in 2016 in het Duitse dorpje Bracht drie kankerpatiënten, onder wie een Belgische vrouw van 55 uit Beveren. De natuurgenezer gaf hen een overdosis van een alternatieve glucoseremmer. Maar Ross zou geweten hebben hoe gevaarlijk de stof was en dat overdosering leidt tot ernstige bijwerkingen.

Hij wordt nu verantwoordelijk gehouden voor de dood van de drie patiënten. Een rechter in het Duitse Krefeld heeft de 62-jarige man daarom veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee jaar. Ross werkt momenteel als zelfstandig verpleger.

Meest gelezen