Voortaan identiteitscontroles in Gents zwembad Rozebroeken

In het zwembad Rozebroeken in Gent komen er vanaf eind deze week identiteitscontroles voor bezoekers vanaf 12 jaar. Wie eerder overlast heeft veroorzaakt, mag niet meer binnen. De Gentse oppositie heeft veel vragen bij de controles.

De maatregel komt er na een gemeentebesluit van de burgemeester, als antwoord op de overlast en klachten over aanrandingen. Iedereen zal zijn of haar identiteitskaart moeten laten controleren aan de kassa, zegt Philippe De Cock, manager van het zwembad.

 "Aan de kassa zullen de mensen gevraagd worden een extra scan van hun eID te laten gebeuren wat ons ook in staat stelt om eventuele overtreders te identificeren. De mensen die zich niet aan de regels houden, krijgen een zwemverbod van 1 dag tot drie of zes maanden", zegt De Cock. 

Het personeel heeft trouwens ook nieuwe richtlijnen gekregen over grensoverschrijdend gedrag, op die manier zullen klachten sneller behandeld worden. 

Het stadsbestuur zal later deze week in een bijkomende commissie meer achtergrond en toelichting geven bij de maatregelen. De oppositie heeft  veel vragen bij de controles. "De verklaringen in de media roepen veel vragen op", zeggen oppositiepartijen N-VA, Vlaams Belang en PVDA in een gezamenlijk persbericht. "Hoe groot is het probleem? Hoe lang was dit al bekend bij het stadsbestuur?"

Meest gelezen