Videospeler inladen...

Vluchtmisdrijf in Brussel: verdachte wordt vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter

De bestuurder die zondagochtend in het centrum van Brussel een voetganger heeft doodgereden en daarna vluchtmisdrijf pleegde, heeft de feiten toegegeven. Het gaat om een twintiger die gekend is bij de politie, maar niet voor verkeersinbreuken. Deze namiddag wordt hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die over zijn verdere aanhouding zal beslissen. Het slachtoffer is een 21-jarige man van Roemeense afkomst.  

Het ongeval gebeurde zondagochtend omstreeks 5 uur vlak bij het Rogierplein in Brussel. Een voetganger werd bij het oversteken gegrepen door een wagen en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De automobilist reed na het ongeval door.

Gisterenmiddag heeft de verdachte zich aangegeven bij de Brusselse politie. Hij werd door de procureur des konings van zijn vrijheid beroofd en werd verhoord door de politie. Het gaat om een twintiger die gekend is bij de politie, maar niet voor verkeersinbreuken. 

Vandaag zal hij worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter die over zijn verdere aanhouding zal moeten beslissen. Hij wordt verdacht van onopzettelijke doodslag, vluchtmisdrijf en in het gevaar brengen van voetgangers. 

Auto gevonden

De politie startte in de loop van zondag een opsporings­onderzoek naar de dader. "Het cameraonderzoek leidde in de namiddag tot de vondst van de verdachte wagen in de Helihavenlaan in Brussel. De nummerplaat en de schade kwamen overeen met het verdachte voertuig", zegt Denis Goeman van het Brusselse parket. Van de verdachte was er op dat moment geen spoor. 

Het Brusselse parket meldt dat ook het slachtoffer geïdentificeerd kon worden. Het gaat om een 21-jarige man van Roemeense afkomst. Zijn familie werd door de politie op de hoogte gebracht. 

Herbekijk hieronder de reportage in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Aantal vluchtmisdrijven daalt niet, bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen