Videospeler inladen...

Dodelijk vluchtmisdrijf in Brussel: verdachte vrijgelaten onder voorwaarden

De bestuurder die zondagochtend in het centrum van Brussel een 21-jarige voetganger heeft doodgereden en daarna vluchtmisdrijf pleegde, werd vrijgelaten onder voorwaarden. Dat heeft de onderzoeksrechter vandaag beslist. Gisteren had hij zich aangegeven bij de politie en werd hij door de procureur des konings van zijn vrijheid beroofd. 

Zondagochtend werd een 21-jarige man van Roemeense afkomst gegrepen door een wagen vlak bij het Rogierplein in Brussel. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De bestuurder pleegde nadien vluchtmisdrijf. In de loop van zondag kon de auto gelokaliseerd worden door de Brusselse politiediensten. De politie ging nadien actief op zoek naar de bestuurder. 

Gisteren gaf de bestuurder van de wagen zich aan bij de politie. Het gaat om een 24-jarige man die gekend is bij de politie voor andere feiten dan verkeersinbreuken. Tijdens het verhoor bekende hij de feiten. 

Vrijgelaten onder voorwaarden

Dimitri de Béco, de advocaat van de verdachte, liet weten dat de man handelde vanuit een paniekreactie. "Gelukkig heeft de man beslist om zich binnen de 24 uur aan te melden en dat was dan ook de enige juiste oplossing", aldus de Béco. 

In afwachting van het verdere onderzoek werd de man onder voorwaarden vrijgelaten. Zo moet hij zijn rijbewijs inleveren, moet hij ter beschikking blijven van de onderzoeksrechter en mag hij België niet verlaten. 

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen