Pony dood teruggevonden in zwembad in Zottegem

In Zottegem heeft een gezin een lugubere ontdekking gedaan in hun zwembad. Een van hun drie pony's dreef er levenloos in het water. De eigenaars vermoeden dat er kwaad opzet in het spel is, de politie voert intussen een onderzoek.

Het was schrikken bij de familie Peeters uit Zottegem. Toen dochter Charlotte hun drie pony's riep om eten te geven, kwamen er maar twee dieren opdagen in de wei. "Ik werd ongerust toen ik Boyke niet kon vinden. Plots merkte mijn vriend dat er gaten in het zeil van het zwembad zaten, en dan voelde ik al dat er iets verkeerds was", zegt Charlotte. Zij ging onder het zeil kijken, en vond de pony in het water. "Ik belde in paniek meteen naar mijn moeder, zij kwam snel langs."

Doorgeknipte draad

Mama Liliane zag meteen dat de pony's niet zo maar ontsnapt zijn, maar dat de draad aan hun weide doorgeknipt was en rond een paal was gewikkeld. "Dat is natuurlijk niet iets wat een paard kan doen. Maar dat verklaart niet hoe ze zijn weggejaagd", zegt Charlotte. Na een zoektocht in de buurt heeft het gezin een stok gevonden die wellicht door de dader gebruikt werd om de paarden te leiden: "Op de stok zat er bloed en er hingen nog witte haren van Boyke (rechts op de foto) op de stok. Dus we vermoeden dat de dader op het hoofd van de pony heeft geslagen om  die naar het zwembad te brengen."

Gruwelijke dood

Het zeil dat over het zwembad ligt, is een sterk zeil dat niet zomaar zou scheuren, zegt Charlotte: "Het zeil is duidelijk omhoog geduwd, en niet naar beneden gescheurd. Dat wil zeggen dat de pony nog heeft geworsteld om eruit te geraken. Maar dat is niet gelukt, omdat het een stevig zeil is dat niet zou doorzakken als er iemand over loopt. We hebben daarin geïnvesteerd omdat er hier ook kleine kindjes rondlopen." 

Zware klap

"Iedereen loopt hier nu verweesd rond", zegt moeder Liliane. "Ook omdat het mes dat we dan gevonden hebben niet van ons is. Dus wie weet wat de dader in gedachten had. Gelukkig zijn de twee andere pony's ongedeerd, maar toch is dit een zware klap."

De politie is ondertussen gestart met een onderzoek naar de feiten. Ook in Herzele zijn paardeneigenaars ongerust. Daar zijn langs een weide waar paarden staan twee grote messen gevonden. 

Meest gelezen