Videospeler inladen...

Uitzonderlijke beelden: kwal van ruim anderhalve meter gefilmd voor Engelse kust

Toen twee duikers onderwaterbeelden maakten voor de kust van Cornwall, in het zuidwesten van Engeland, kwam deze reuzenkwal er net aangezwommen. 

De beelden pasten perfect in het project waar de twee duikers mee bezig waren. Biologe Lizzie Daly en cameraman Dan Abbott werkten nabij Falmouth in Cornwall aan een promotievideo voor de natuurbeschermingsorganisatie Marine Conservation Society. Die wil toeristische troeven van eigen bodem uitspelen. Toen kwam juist de uitzonderlijk grote kwal voor de lens.

Het gaat om een kwallensoort die er vaak voorkomt, en die van nature eerder groot is. Maar van een exemplaar van ruim anderhalve meter hadden de duikers geen weet. De soort is ongevaarlijk voor mensen, een beet kan hooguit een lichte tinteling veroorzaken.

Meest gelezen