Arthur en Emma zijn de meest populaire voornamen in België

Arthur is voor het eerst de meest populaire jongensnaam voor pasgeborenen in België. Bij de meisjes steekt Emma er jaar na jaar met kop en schouders bovenuit. Dat blijkt uit nieuwe cijfers over voor- en familienamen van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Arthur en Emma waren vorig jaar de meest populaire voornamen van ons land. Vorig jaar kregen 565 pasgeboren jongens de naam Arthur, die naam komt voor het eerst bovenaan op de lijst. Op de tweede plaats bij de jongens staat Noah (553) en op de derde plaats Adam (548).

Bij de meisjes steekt Emma er jaar na jaar met kop en schouders bovenuit. Vorig jaar werden 608 baby's Emma genoemd. In de top drie van meisjesnamen staan verder nog Olivia (554) en Louise (545). 

Mila en Arthur meest populair in Vlaanderen

In Vlaanderen waren Mila en Arthur vorig jaar de populairste voornamen.  Bij de pasgeboren jongens volgen na Arthur (315) de namen Noah (309) en Lucas (303). Bij de meisjes werd Mila het voorbije jaar 332 keer gekozen in Vlaanderen. Dan volgen Olivia (325) en Marie (319). 

Bekijk hieronder een animatie van de evolutie van populairste meisjesnamen in België tussen 1998 en 2018:

Videospeler inladen...

Bekijk hieronder een animatie van de evolutie van populairste jongensnamen in België tussen 1998 en 2018:

Videospeler inladen...

Meest gelezen