Videospeler inladen...

Belgische scouts beleven "a night at the museum" in New York

Zo'n 400 Belgische scouts brengen de nacht door in het Natuurhistorisch Museum in New York. Ze slapen op veldbedjes tussen de opgezette dieren en de skeletten van dieren. Onze Amerikawatcher Björn Soenens ging de enthousiaste groep opzoeken en had er duidelijk schik in.

De jongeren zijn op doorreis naar de Wereldjamboree in de Amerikaanse staat West-Virginia, een kamp met scouts van over de hele wereld. Voor de start van dat kamp dit weekend reizen ze nog even rond.

Voor deze overnachting heeft de leiding enkele hindernissen moeten overwinnen: "We zijn al twee jaar bezig aan de organisatie van deze reis, maar dat we hier kunnen logeren, dat hebben we pas een paar weken geleden definitief kunnen vastleggen."

Meest gelezen