Bestuurder rijdt in op wegenwerken op Brusselse ring: 3 gewonden

Bij een ongeval gisteravond zijn drie mensen gewond geraakt toen een auto inreed op wegenwerken op de Brusselse Ring te hoogte van de afrit Beersel. De bestuurder van een andere auto die achter de man reed kon een botsing niet meer ontwijken.

Rond 22.30 uur reed een man met zijn auto in op de signalisatiewagen die opgesteld stond om de wegenarbeiders te beschermen. De bestuurder van de auto achter hem kon een botsing niet vermijden en reed op zijn beurt in op de auto. De hulpdiensten rukten meteen massaal uit, verschillende ploegen van de brandweerzone Vlaams-Brabant West kwamen ter plaatse en er werden verschillende ziekenwagens opgeroepen, onder andere vanuit het Waalse Tubeke.

Gewond

In de eerste auto raakten de twee inzittenden, een koppel, lichtgewond. Ook de bestuurder van de andere auto raakte gewond. “Omdat er niet meteen zicht was op de aard van de verwondingen, is beslist om voorzichtig te werk te gaan”, vertelt officier Geert Van Cauwenbergh van de zone Vlaams-Brabant West. “Daarom hebben we het dak van de auto open geknipt zodat het slachtoffer er zo uitgehaald kon worden.”

Door het ongeval was de afrit Beersel een paar uren afgesloten voor alle verkeer. Arbeiders zijn op de ring de laatste hand aan het leggen aan de vernieuwing van de middenbermen en de verlichting. De werken zullen normaal woensdagochtend klaar zijn.

Meest gelezen