Civiele bescherming gaat processierupsen bestrijden in Maaseik

De civiele bescherming gaat in Maaseik helpen bij het bestrijden van de processierupsen. De stad krijgt de overlast door de brandharen van de rupsen alleen niet onder controle.

"We hebben lang moeten aandringen maar de civiele bescherming komt ons nu helpen", zegt burgemeester Johan Tollenaere (Open VLD). "Vanaf vrijdag komen ze haarden van de processierupsen wegbranden. Onze technisch dienst zal helpen, zo zorgen we onder meer voor de hoogtewerkers."

Alle hens aan dek

Maaseik wil zo veel mogelijk rupsen verdelgen om te voorkomen dat ze volgend jaar voor nog meer nakomelingen kunnen zorgen. "Iedere rups kan zorgen voor 200 nakomelingen", gaat Tollenaere verder. "Daarom is het zo belangrijk om er zoveel mogelijk te verwijderen."

Hoog prijskaartje

De stad Maaseik had ook het Agentschap voor Wegen en Verkeer gevraagd om de rupsen in de eikenbomen langs de gewestwegen te bestrijden. "Ze hebben ons laten weten dat ze daar geen budget voor hebben, wij hebben dat eigenlijk ook niet,maar de rupsen moeten aangepakt worden", besluit Tollenaere.

Meest gelezen