Videospeler inladen...

Deze mensen zagen als een van de eersten de nieuwe (levensechte) "Lion king": "Traantje weggepinkt en kippenvel"

Vanaf vandaag kunt u in de bioscoop gaan kijken naar "The Lion King", de live-actionversie van de Disney-klassieker uit 1994. Live action betekent dat alles er levensecht uitziet, alsof je midden in een natuurdocumentaire zit. Technisch een hoogstandje en dat heeft ook een keerzijde volgens sommigen: hoe echter de dieren, hoe minder de menselijke emotie. Onze reporter sprak met bioscoopgangers in Antwerpen. Hoe hebben zij de nieuwe "The Lion King" beleefd?

De nieuwe versie van "The Lion King" volgt bijna beeld per beeld de oude versie. "Wat ik mensen wil laten voelen is dat het lijkt alsof het dezelfde film is", legt regisseur Jon Favreau uit. "Maar als je ze naast elkaar ziet, zie je dat ze eigenlijk heel verschillend zijn."

Voor acteur Donald Glover, die de rol van de volwassen Simba speelt, en al jaren fan is van de animatiefilm, was het een cadeau: "Ik moest geen tekst leren, ik moest geen liedjes leren, het was een tweede natuur." 

Bekijk hieronder de reportage van "Het Journaal" met regisseur Favreau en hoofdrolspeler Donald Glover:

Videospeler inladen...

En wat vinden bioscoopbezoekers van de nieuwe "The Lion King"?

Videospeler inladen...

Meest gelezen