Girafje geboren in Bellewaerde

In Bellewaerde, in Ieper, is gisterenavond een rothschildgiraf geboren. De bevalling is vlot verlopen en het jong maakt het goed. De geboorte is belangrijk voor het Europese kweekprogramma waar Bellewaerde aan deelneemt.

De zwangerschap van een giraf duurt ongeveer 14 maanden. Mama Simone is gisterenavond natuurlijk bevallen, alles liep vlot. Ze likte haar kalfje schoon en volgde het op de voet.

Groot meisje

Maar toen de kleine giraf wou drinken, liep het fout. Simone deed plots vijandig tegen haar jong. De verzorgers hebben dan de eerste melk gegeven. Zo konden ze zien dat de babygiraf een meisje is van 1,72 meter groot en 60 kilo zwaar. De babygiraf zal binnenkort de savanne ontdekken in Bellewaerde en te zien zijn voor de bezoekers.

Kweekprogramma's

De komst van de babygiraf is belangrijk voor het Europese kweekprogramma waar Bellewaerde aan deelneemt, in samenwerking met EAZA (European Association for Zoos and Aquaria). Wereldwijd leven er maar 1.399 rothschildgiraffen meer in het wild en 590 in dierentuinen. Bellewaerde is sinds 2009 een officieel erkende dierentuin. Het park neemt deel aan kweekprogramma’s om de populatie van verschillende diersoorten zoals de amoerluipaard, Europese bizon en rothschildgiraf in stand te houden.

Babygiraf

Meest gelezen