Granaat gevonden in Antwerps park, ook opzettelijke brandstichting in restaurant

Op het kasteeldomein Den Brandt in Antwerpen werd er in de vroege ochtend een granaat gevonden. De ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse en sloot de omgeving af, maar die is intussen terug vrijgegeven. 

Het domein van Kasteel Park Den Brandt in Antwerpen was een tijdlang afgesloten door de politie nadat er een granaat was gevonden in een restaurant op het domein. "De politie was omstreeks 4.30 uur in de ochtend ter plaatse naar aanleiding van verschillende inbraakalarmen. Er werd nazicht gedaan in het kasteel en toen ontdekte de politie dat er rookontwikkeling was. De brandweer werd ter plaatse gevraagd", aldus Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. De politie gaat uit van een opzettelijke brandstichting. Op hetzelfde tijdstip maar op een andere plaats in het gebouw werd dan het explosief gevonden.

 

Omgeving afgesloten

Na de vondst van de granaat kwam de ontmijningsdienst DOVO ter plaatse om gevaar te kunnen uitsluiten. De omgeving rond het kasteel werd een tijdlang afgesloten, maar rond 10 uur is de plaats weer vrijgegeven. 

 

 

 

Meest gelezen