Laatste bankautomaat van Lembeek gaat dicht

KBC heeft de laatste bankautomaat van Lembeek, bij Halle, gesloten. Volgens de bank komt dat omdat steeds meer mensen digitaal hun bankzaken regelen. Meer dan 7.000 inwoners van het dorp moeten nu naar Halle om geld af te halen.

De klanten van KBC Groep regelen hun zaken steeds vaker online, en dat is de reden waarom het automatenkantoor op de hoek van de Bergensesteenweg en Prinsenbos nu sluit. "Veel consumenten kiezen steeds vaker voor de digitale betaalmogelijkheden en -alternatieven die vandaag beschikbaar zijn", zegt woordvoerster Viviane Huybrecht van KBC Groep. "Daardoor daalt de behoefte aan cash en dus ook het gebruik van geldautomaten. Steeds meer KBC-klanten kiezen vaker en soms zelfs uitsluitend, voor digitale kanalen. In het eerste kwartaal van 2019 bankierde 57 procent van onze klanten enkel nog via een digitaal kanaal.”

Naar Halle

Jaren geleden waren er nog vier banken in Lembeek, die luxe is nu weg. De inwoners van Lembeek moeten nu naar Halle om geld af te halen en dat vinden ze erg jammer. "De meeste mensen klagen dat ze geen service meer krijgen van de banken", klinkt het. En niet alleen banken verdwijnen uit het dorp. "Vroeger had je cafés, bakkers, beenhouwers, er was een viswinkel, nu heb je niets meer. De kerk loopt ook leeg", zegt een inwoonster. "We moeten nu naar Halle, dat is erg jammer. We zijn misschien wat van de oude stempel, maar we babbelen hier nog graag met elkaar. Maar we zullen onze plan moeten trekken."

Meest gelezen