EBU

Rotterdam of Maastricht? Daar vindt volgend jaar het Songfestival plaats

Rotterdam of Maastricht? Dat zijn de twee overblijvende kandidaat-steden om volgend jaar het Songfestival te organiseren. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft hen geselecteerd uit de lijst van vijf steden die zich kandidaat gesteld hadden.  

Vorige week leverden vijf Nederlandse steden hun officiële kandidatuur voor het Songfestival in bij het organiserende team van de NPO: Arnhem, Den Bosch, Maastricht, Rotterdam en Utrecht. In hun zogenoemde "bidbook" probeerden ze de NPO ervan te overtuigen dat zij dé geknipte kandidaat waren voor het media-event dat het Songfestival is. Criteria die belangrijk zijn: locatie, capaciteit en technische faciliteiten, infrastructuur, accommodatie en bereikbaarheid.

De NPO heeft nu twee steden geselecteerd: Maastricht en Rotterdam. Volgens de omroep scoren zij het hoogst voor de belangrijkste eisen. Zo is er in beide steden niet alleen plek voor de tv-shows, maar is er ook genoeg ruimte voor bijvoorbeeld kleedkamers en een perscentrum. Er zijn in de steden en de omliggende regio's ook voldoende hotelkamers en -niet onbelangrijk- ze zijn bereid om een flinke financiële bijdrage te leveren.

Deze week krijgen Maastricht en Rotterdam een bezoek van de organisatie. Er zou vooral naar de technische aspecten gekeken worden, in een later stadium gaat het meer over de financiën. Half augustus zou dan de knoop worden doorgehakt en weten we in welke stad volgend jaar het Songfestival zal plaatsvinden.

De organisatie is een samenwerking tussen NPO, AVROTROS en NOS, in coproductie met de EBU (European Broadcasting Union). Nederland mag volgend jaar het Songfestival houden nadat het dit jaar voor de vijfde keer gewonnen heeft. Duncan Laurence werd in mei eerste met het liedje "Arcade".

Videospeler inladen...

Meest gelezen