Tafelschuimster moet nu wel naar de gevangenis

De beruchte vrouw die al maanden eet en drinkt in horecazaken zonder te betalen, is opgepakt. De voorbije weken was de tafelschuimster vooral actief in Gent. Daar is de vrouw nu opgepakt.

De beruchte tafelschuimster is na maanden "gratis" eten gearresteerd. De voorbije weken was de vrouw vaak in Gent gaan eten, zonder te betalen. Daarvoor sloeg ze toe aan de kust en in Kortrijk en Roeselare.

Ze liep alles samen al voor meer dan negentig maanden aan celstraf op, maar moest nooit naar de gevangenis. "Maar morgen komt daar verandering in", zegt procureur Filip Jodts. "We konden tot op vandaag de straffen nooit uitvoeren, omdat de vonnissen nog niet definitief waren. Daarom liep ze al die tijd nog vrij rond en kon ze dus ook nog toeslaan in horecazaken. Vanaf morgen zijn de vonnissen wel definitief en kan ze dus naar de gevangenis gestuurd worden."

Aantal jaar de cel in

De vrouw zal zeker een paar jaar naar de cel moeten. "Op dit moment moet ze al 92 maanden effectief naar de gevangenis", zegt procureur Filip Jodts. "Maar daar komen sowieso nog veroordelingen bij. De vrouw kan na een derde van haar celstraf wel vervroegd vrijkomen."

Meest gelezen