Belga

Tienerpooier uit Beringen veroordeeld tot 40 maanden cel

Een 27-jarige man uit Beringen krijgt 40 maanden cel van de Hasseltse rechtbank omdat hij verschillende jonge meisjes in de prostitutie dwong. Daarnaast moet hij ook een boete betalen en werden zijn auto en een geldsom verbeurd­verklaard. De man knoopte tussen 2017 en 2018 relaties aan met meisjes van rond de 18 jaar en liet de meisjes zich prostitueren. 

Een twintiger uit Beringen is vandaag door de Hasseltse rechtbank veroordeeld tot een celstraf van 40 maanden. Hij moet ook 8.000 euro boete betalen en hij verliest zijn auto, samen met een geldsom van 16.583 euro. De man zit al zes maanden in voorhechtenis. 

Aan de basis lagen schulden, verklaarde de man. Twee jaar geleden werd hij veroordeeld voor drugsdelicten. Hij kreeg toen 18 maanden cel, gekoppeld aan voorwaarden en een geldboete. Daarnaast was er een verbeurd­verklaring van 90.000 euro. De beklaagde zei dat hij de meisjes inlichtte over zijn schulden en hen het voorstel deed om samen de schulden af te lossen.  

'Kameren'

De man bracht de meisjes met zijn wagen tot bij de klanten. Hij wachtte hen dan op tot ze klaar waren. Een deel van de opbrengst gaven ze nadien af aan de man. Advocate Marjan Willems vertelde namens een slachtoffer dat de beklaagde het meisje een 45-tal keer naar een klant heeft gebracht. Die klanten betaalden tussen de 300 en 600 euro. De meisjes werden aangeprezen op een bekende escortsite. Ook stelde hij een rendez-voushuis ter beschikking waar de meisjes konden 'kameren'. 

In totaal ging het om vijf meisjes. Drie van hen waren in de prostitutie gepusht.

Mensenhandel

De man gaf op zijn proces toe fout te hebben gehandeld en zei dat hij impulsief gereageerd had. Volgens de rechtbank heeft de man zich schuldig gemaakt aan mensenhandel waarbij hij de slachtoffers in de prostitutie bracht, enkel en alleen voor zijn eigen geldgewin. Hij zag zijn liefjes als gebruiksvoorwerp en meer bepaald als seksobject en betaalmiddel. Hij omschreef het als "easy money".  Aan een slachtoffer moet hij 4.580 euro schadevergoeding betalen. 

Meest gelezen