Videospeler inladen...

Twee jonge magneetvissers vinden lege kluis in de Demer

In Scherpenheuvel-Zichem in Vlaams-Brabant hebben twee kinderen tijdens het magneetvissen een kluis gevonden in de Demer. Volgens het parket is de kans groot dat het om de bankkluis gaat die vorige week gestolen werd tijdens een ramkraak in Halen in Limburg.

Onbekende en gemaskerde mannen pleegden op 11 juli een ramkraak op een kantoor van Belfius in Halen. Twee voertuigen ramden het bankkantoor en de daders gingen aan de haal met een kluis met een niet nader bepaalde som geld. Ze namen de vlucht in twee voertuigen en zijn nog spoorloos.

Hannah en Jarne Danckaerts stootten op de kluis tijdens het magneetvissen in de Demer. "We gooiden onze magneet in het water, we vonden een soort klein computertje en daarmee zijn we naar de politie gegaan", vertelt Jarne.

Een duikteam van de brandweer van Scherpenheuvel-Zichem haalde de kluis met een kraan uit het water. En een van de agenten legde de link met de ramkraak.

Bekijk hieronder beelden van de ongewone vangst van de magneetvissers:

Videospeler inladen...

Meest gelezen