Thomas Gambino gearresteerd in Palermo op 17 juli 2019.
AFP or licensors

Verschillende arrestaties bij Italiaanse raid op Gambino-clan

De Italiaanse politie heeft tientallen maffiosi opgepakt in de Siciliaanse stad Palermo. Ze zijn gelinkt aan de beruchte Gambino-misdaadfamilie van New York. De politieoperatie krijgt de naam "Nieuwe Connectie".

De politie zegt dat ze "talrijke" arrestaties heeft uitgevoerd bij een onderdeel van de Cosa Nostra, de Siciliaanse maffia, die de wijk Passo di Rigano in Palermo controleert. Ze wijdden niet uit over de links tussen de gearresteerden en de Gambino-familie. Ze zeiden wel dat de politieoperatie de naam "Nieuwe Connectie" droeg. Bij de raid zou 3 miljoen euro aan vermoedelijke maffia-bezittingen in beslag genomen zijn.

Nieuwsagentschap ANSA zegt dat er 19 personen gearresteerd zijn. Bij hen ook de burgemeester van een stadje in de buurt van Palermo, die beschuldigd wordt van banden met de maffia. De politie zegt dat het onderzoek gericht was tegen de Inzerillo, een bekende Cosa Nostra-familie. Ze verliet Sicilië in de jaren 80 nadat ze een interne oorlog tegen Cosa Nostra-leider Toto Riina hadden uitgevochten en verloren.

De Inzerillo vertrokken naar de VS maar keerden terug begin jaren 2000, zegt de politie. Ze rookten de vredespijp met hun gewezen rivalen en knoopten weer aan met hun criminele activiteiten.

Salvatore Gambino gearresteerd in Palermo op 17 juli 2019.
AFP or licensors

Meest gelezen