AFP or licensors

Voorbestemde opvolgster van Angela Merkel wordt nieuwe Duitse minister van Defensie

Annegret Kramp-Karrenbauer wordt de nieuwe Duitse minister van Defensie. Ze volgt Ursula von der Leyen op, de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie. Kramp-Karrenbauer geldt als de mogelijke opvolgster van de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Hoewel ze pas in november officieel de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie wordt, neemt Ursula von der Leyen nu al ontslag uit de Duitse regering. Haar opvolgster, Annegret Kramp-Karrenbauer, legt later vandaag de eed af als nieuwe minister van Defensie.

Kramp-Karrenbauer, vaak kortweg AKK genoemd, is momenteel voorzitter van de CDU, de partij van Bondskanselier Angela Merkel. AKK is een vertrouwelinge van Merkel en geldt als haar mogelijke opvolgster als de CDU na de verkiezingen opnieuw de bondskanselier kan leveren. Ze heeft tot nu toe geen bestuurservaring op nationaal niveau.

De keuze voor AKK was voor velen een verrassing in Berlijn, waar vooral de naam van Jens Spahn, de huidige minister van Volksgezondheid, de ronde deed. Wellicht krijgt Kramp-Karrenbauer nu de post om de kritiek te pareren dat ze geen regeringservaring heeft.

Meest gelezen