Vriendin van wielrenner Jasper Stuyven: "Het frustreert hem dat hij nog geen rit in de Tour kon pakken"

Elke Bleyaert, de vriendin van wielrenner Jasper Stuyven, volgt de Ronde van Frankrijk vooral vanop het thuisfront in Leuven. Momenteel staat Stuyven als vierde beste Belg op de tabellen, maar een ritwinst zat er voorlopig nog niet in.

"Het frustreert hem zeker wel dat hij tot nu toe nog geen enkele etappe kon winnen. Het is natuurlijk knap dat hij al zo vaak in de top 10 is geëindigd, maar daar praat nadien niemand meer over. Zeker niet na die prachtige overwinning van Wout van Aert", vertelt Elke op Radio 2 Vlaams-Brabant. 

"Stiekem hoopt hij nog op zijn eigen overwinning, ja." Elke ging in het begin van de Tour al een paar dagen op bezoek, maar nu volgt ze de koers op televisie en via de Sporza-app. "Het contact beperkt zich een beetje tot voor en na de koers. We moeten onze agenda's wat op elkaar afstemmen, maar gelukkig bestaan er dingen als Whatsapp en Facetime."

Sneller dan Jasper

Een dik jaar geleden raakte Elke zelf gebeten door de wielermicrobe. "Via Jasper natuurlijk, maar mijn broer heeft vroeger ook gekoerst en mijn vader is altijd een grote wielerfan geweest. Jasper en ik zijn nog niet zo vaak samen gaan fietsen, want ik kon nooit mee. Maar dat begint stilaan te beteren. Ik zou ooit graag sneller kunnen rijden dan hij, maar dat zit er voorlopig niet in. (lacht) Ik hou ook van mountainbiken en wil op termijn graag wedstrijden rijden, maar alles op zijn tijd", aldus Elke.

Meest gelezen