Weerman David Dehenauw: "Mogelijk nieuwe hittegolf op komst"

Er is mogelijk een nieuwe hittegolf op komst. Dat bevestigt weerman David Dehenauw, die tegelijk beklemtoont dat het nog niet helemaal zeker is. "Tegen het weekend verwachten we meer duidelijkheid".

Een hittegolf betekent dat het minstens vijf opeenvolgende dagen 25 graden of meer is, waarvan drie tropische dagen, van 30 graden of meer.

"Vanaf maandag zouden we dicht tegen de 30 graden zitten. Later in de week verwachten we dagen van 30 graden of meer", klinkt het. Als de voorspelling wordt bevestigd, betekent dit de tweede hittegolf deze zomer. De eerste dateert van einde juni en liep op 1 juli af.

De warme temperaturen zijn geen goed nieuws voor de natuur, die snakt naar regen. "In juni heeft het nog redelijk goed geregend, maar in juli viel er tot nu toe slechts 9 millimeter", merkt Dehenauw op. In een normale julimaand valt er een 70-tal millimeter.

"Misschien gaat het donderdag en vooral zaterdag wat regenen, maar volgende week blijft het zeker meerdere dagen droog." In combinatie met de hoge temperaturen, kan dit het probleem van de droogte verder aanwakkeren.

Meest gelezen