Zemst pakt overlast aan bij Weerdse visvijver

Aan het natuurgebied 'de Weerdse visvijver' heeft de gemeente nieuwe informatieborden geplaatst. Die geven nog eens duidelijk aan wat mag en niet mag, want veel mensen houden zich niet aan de regels.

Het is belangrijk om te weten dat de Weerdse visvijver géén recreatiegebied is, zoals het domein van Sport Vlaanderen in Hofstade. Het is een zogenaamd ‘natuurgebied en stil recreatieoord’. Je mag er vissen, wandelen en joggen. Maar je mag er  bijvoorbeeld niet zwemmen, kamperen, barbecueën, vuur maken, paardrijden, honden laten loslopen, varen (ook niet met modelbootjes), kampen bouwen, … Maar toch doen sommigen mensen wel dingen die niet mogen. Om dat allemaal nog eens duidelijk te maken heeft de gemeente nu informatieborden geplaatst aan de toegangen met daarop pictogrammen die voldoende duidelijk zijn, ook voor wie anderstalig is.

Controle 

Het Agentschap Natuur en Bos is beheerder van de Weerdse visvijver en controleert overdag regelmatig. Maar ook de politie komt er 's avonds langs, zegt burgemeester van Zemst Veerle Geerinckx: "Op dit ogenblik geven wij nog geen boetes, maar we hebben nu goede signalisatie gehangen bij de ingang van het domein zodat je kan zien wat mag en niet . Er zijn ook buurtbewoners die ons melden als er zaken gebeuren die niet mogen. We denken dat dat voldoende is om de overlast aan te pakken." Samen met Incovo wordt ook nog bekeken hoe de vuilnisbakken frequenter kunnen leeggemaakt worden.

Meest gelezen