Videospeler inladen...

Zone 30 in het hele gewest: hoe gaat Brussel dat in de praktijk waarmaken?

Het is een van de meest opvallende besluiten in het Brusselse regeerakkoord: de invoering van de zone 30 in alle 19 Brusselse gemeenten. Het klinkt mooi, maar is het ook realistisch?

Het Brusselse burgercollectief 1030/0 strijdt al langer voor de verkeersveiligheid in hun gemeente Schaarbeek. Eva Kongs van 1030/0 steunt de algemene zone 30-regel, maar zegt ook dat de zone 30 in Brussel zeker niet nieuw is. "Een paar bordjes op straat, gaan het verschil niet maken. Handhaving is belangrijk, mensen opvolgen of bestraffen die te snel rijden", klinkt het. 

Mobiliteitsexpert Rien van de Wall, initiatiefnemer van het collectief Welkom op de Kleine Ring, is tevreden over het ambitieuze regeerakkoord, maar benadrukt eveneens dat de handhaving van de zone 30-regel een van de grote uitdagingen zal zijn. Daarnaast zullen ook de circulatieplannen waar de regering werk wil van maken, de verkeersdrukte weghalen uit de woonwijken.

Bekijk hieronder de reportage uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen