Einde van een tijdperk: laatste V40 loopt van de band bij Volvo Cars Gent

Bij Volvo Cars in Gent is de laatste V40 van de band gelopen. De auto werd alleen gemaakt in België, maar daar komt nu een eind aan. De laatste V40 komt in het Zweedse Volvomuseum te staan. Intussen bouwt de Gentse fabriek nog de V60 en de XC40.

De V40 was een populair automodel. Het was het kleinste model van het merk. Sinds de lancering in 2012 werden er in Gent meer dan 667.000 van gemaakt.

Dat het afgelopen is met de V40 heeft geen gevolgen voor de fabriek, want Gent bouwt nog de V60 en de XC40. Dat laatste model is erg populair, de capaciteit wordt dit jaar verdubbeld.

"Met de laatste modellen die geproduceerd worden, gebeurt altijd iets speciaals", zegt woordvoerder Barbara Blomme. "Deze V40 is onder luid applaus van de werknemers van de band gerold, en hij staat nog een dag te pronken bij de fabriek. Daarna gaat hij naar het Volvomuseum in Zweden."

De afgewerkte V40's zijn nog te koop tot het einde van 2019. Volvo bouwt ook batterijen voor het volledig elektrische model van de XC40, dat loopt in het najaar van 2020 van de band.

Meest gelezen