Geen rechtszaak tegen acteur Kevin Spacey wegens seksueel misbruik

De Amerikaanse acteur Kevin Spacey wordt niet langer vervolgd voor seksueel misbruik van een 18-jarige jongen. De aanklagers hebben de klacht ingetrokken, omdat het slachtoffer dat de klacht had ingediend niet over alles wil getuigen.

Kevin Spacey werd ervan beschuldigd in 2016 een 18-jarige cafémedewerker te hebben misbruikt. De man diende een officiële klacht in, maar weigert nu te getuigen over een telefoon die hij zou zijn kwijtgeraakt.

Volgens de advocaten van Spacey staan er op die telefoon gegevens die de acteur kunnen vrijpleiten. Ze wilden de telefoon dan ook onderzoeken op verwijderde berichten. Omdat de man niet over alles onder eed wil getuigen, hebben de aanklagers de klacht tegen Spacey nu ingetrokken.

Er zijn nog andere mannen die Spacey beschuldigd hebben van seksueel misbruik, zoals collega-acteur Anthony Rapp. Volgens Rapp heeft Spacey hem in 1986 proberen te verleiden, Rapp was toen 14 jaar. Die beschuldiging leidde ertoe dat Spacey door Netflix uit de serie "House of cards" werd gezet. De acteur heeft zich tegenover Rapp verontschuldigd.

Maar geen van de andere mannen die Spacey beschuldigden, hebben een officiële klacht ingediend. Er komt voorlopig dus geen rechtszaak tegen de acteur wegens seksueel misbruik.

Spacey zelf is altijd blijven zeggen dat hij niet schuldig is.

Meest gelezen