Videospeler inladen...

Man sticht brand in bekende Japanse animatiestudio, zeker 33 mensen komen om

In de Japanse stad Kyoto zijn zeker 33 mensen om het leven gekomen bij een brand in een bekende studio die animatiefilms en -strips maakt, 36 anderen raakten gewond. Volgens de politie is de brand aangestoken. De vermoedelijke dader werd opgepakt. 

Een 41-jarige man wordt ervan verdacht de brand aangestoken te hebben. Hij zou benzine in het gebouw gegoten hebben om de brand te versnellen. Hij is opgepakt en gewond naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog niet duidelijk in welke mate de man verbonden was met het bedrijf.

Het vuur verspreidde zich razendsnel. De brandweer kwam massaal ter plaatse en zette liefst 35 bluswagens in. Het vuur was na drie uur onder controle.

(Lees verder onder foto)

 De hulpdiensten vonden tientallen overleden en gewonde slachtoffers in het gebouw. Volgens de eerste gegevens zouden er op het moment van de brand zo'n 70 mensen aan het werk geweest zijn. In totaal zijn er intussen 33 doden en 36 gewonden, van wie 10 mensen zwaargewond zijn.

Volgens het Japanse persbureau Kyodo heeft de politie al een verdachte ondervraagd.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Het bedrijf Kyoto Animation, beter bekend als KyoAni, werd opgericht in 1981 en maakte in Japan en bij internationale fans bekende animatiefilms als "Lucky Star" en "K-On!". Verschillende fans postten rouwbetuigingen op Twitter, met door de studio gemaakte animatiefiguren.

Meest gelezen