ROBIN UTRECHT

Leraar vrijgesproken voor aanranding van zeven meisjes in basisschool in Leuven

Een leraar uit Heverlee, in Leuven, is vrijgesproken voor de aanranding van zeven meisjes in een lagere school. De man van 36 werd twee jaar geleden ontslagen nadat er bij de directie verschillende klachten waren binnengekomen over ongepaste aanrakingen en spelletjes in de klas, zoals massages.

De man riskeerde 40 maanden cel voor de aanranding van 7 meisjes in een basisschool in Leuven. Twee jaar geleden werd de man ontslagen nadat er bij de directie verschillende klachten gekomen waren over ongepaste aanrakingen en spelletjes in de klas. De kinderen van 8 en 9 jaar vertelden dat ze boven en onder hun kledij aangeraakt werden.

De man werd ontslagen, maar ging even later opnieuw aan de slag in twee basisscholen uit Sterrebeek en Nossegem. Toen ze daar te weten kwamen waarom er een rechtszaak liep tegen de man, ontstond er heel wat commotie. Bij de twee scholen werd hij om dringende redenen aan de deur gezet.

De rechtbank van Leuven heeft de man nu vrijgesproken. Volgens de rechter was het niet bewezen dat de man seksuele intenties had. De rechtbank baseerde zich op een verslag van het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling. Daarin werd alleen gewag gemaakt van ongepast pedagogisch gedrag, zonder seksuele intenties. "De conclusie luidde dat er wel sprake is van ongewenst gedrag, maar alleen pedagogisch en niet seksueel. Bij aanranding van de eerbaarheid moet er aantasting van de seksuele integriteit zijn. Hier bestaat twijfel over de intentie. De beklaagde stond te dicht bij de persoonlijke levenssfeer van de leerlingen en zocht ongepast fysiek contact. Maar het is onvoldoende bewezen dat hij hun seksuele integriteit heeft geschonden."

Meest gelezen