Videospeler inladen...

Buurman plaatst gigantische kip bij oerei van "Coming world remember me"

Net naast het provinciaal domein De Palingbeek in Zillebeke bij Ieper staat een gigantische kip. Die kijkt naar het reuzegrote ei dat deel uitmaakt van het kunstwerk "Coming world remember me". Dat kunstwerk staat symbool voor de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog op Belgische bodem.

Een van de buren plaatste de kip in zijn tuin, net naast het provinciedomein De Palingbeek in Zillebeke bij Ieper. Het dier kijkt gefascineerd naar het reuzegrote ei en de overgebleven 50.000 beeldjes van het "Coming world remember me"-kunstproject van Koen Vanmechelen.

Vanmechelen kan er wel om lachen. "Eerst en vooral heb je de vrijheid van meningsuiting", zegt hij. "Dat moet je altijd respecteren. Ik vind het niet mooi, maar ik vind het echt grappig dat iemand de moeite doet om mijn kunstwerk te overtreffen. Ik vind dat hilarisch."

Een Ieperling die in de buurt woont, vindt het dan weer minder hilarisch. "Ik vind het een grappige stunt, maar dat gevoel duurt maar twee seconden. Daarna denk ik onmiddellijk: het is onrespectvol. Zowel tegenover de kunstenaar, als tegen de gesneuvelden. Ik vind het er eerlijk gezegd gewoon over."

Gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe van de provincie West-Vlaanderen reageert voorzichtig: "Ik heb die mensen in kwestie nog niet kunnen bereiken. Ik weet niet wat hun bedoelingen zijn. Daarom wil ik hier nog niets over kwijt. Ik heb geen mening."

Gele kipKip kijkt naar gigantisch ei

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen