Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Olie gelekt in Atlantische Oceaan na een incident op een Canadees boorplatform

Een mix van water en olie is in de Atlantische Oceaan terechtgekomen na een incident op een boorplatform van ExxonMobil in de buurt van de Canadese provincie Newfoundland en Labrador. Dat heeft de Amerikaanse olieproducent bekendgemaakt. Er is een olievlek van bijna twee hectare ontstaan.

"Een mix van water en olie is deze woensdagochtend weggevloeid uit een van de reservoirs van het platform", klinkt het in een mededeling van HMDC, een consortium dat het platform Hibernia uitbaat, en dat deels in handen is van ExxonMobil. HMDC heeft een onderzoek geopend en onderzoekt momenteel hoeveel olie in het water terechtgekomen is. Volgens schattingen gaat het om een olievlek van 20 op 900 meter, die stilaan verdwijnt.

Het platform Hibernia bevindt zich op 315 kilometer ten oosten van Saint John's, de hoofdstad van de provincie Newfoundland en Labrador, en is sinds 1997 in productie. Volgens het consortium gaat het om een "geïsoleerd" incident en is "al het personeel op het platform in veiligheid". Het is voorlopig nog niet duidelijk wat de gevolgen voor de natuur zijn. 

Meest gelezen