Videospeler inladen...

Ontsnapte man uit open gevangenis van Ruiselede is aangehouden

Vanmiddag ontsnapte er opnieuw een man uit de open gevangenis van Ruiselede. De politie heeft de man vanavond gevonden en meteen aangehouden.

Het gaat om een man van 49 jaar. Vanmiddag liep hij weg. Volgens Kathleen Van De Vijver van het gevangeniswezen ging het om een impulsieve daad: "We kunnen enkel gissen, maar we vermoeden dat het een emotionele, impulsieve beslissing is geweest van de betrokkene". 

Het personeel en de lokale politie startten een zoekactie. Die leidde tot de aanhouding van de voortvluchtige. De man zit in de cel.

We kunnen enkel gissen, maar we vermoeden dat het een emotionele, impulsieve beslissing is geweest van de betrokkene

Kathleen Van De Vijver, gevangeniswezen

Tien dagen geleden ontsnapten ook al drie gedetineerden uit de open gevangenis van Ruiselede. Twee ervan werden gevat in Rotterdam. Ons land heeft hun overlevering gevraagd. De derde is nog altijd spoorloos. In totaal ontsnapten er dit jaar al 6 gevangenen uit het Penitentiair Landbouwcentrum van Ruiselede. Dat is de officiële naam van deze speciale gevangenis voor veroordeelden die niet vluchtgevaarlijk zijn. De afgelopen drie jaar nam ook maar één gedetineerde de benen. Het gevangeniswezen heeft er het raden naar waarom er dit jaar zoveel ontvluchtingen zijn. "De lokale directie heeft samen met het personeel alle procedures nog eens doorlopen," zegt Kathleen Van De Vijver.

Meest gelezen