Kan Belle Perez zesde Radio 2 Zomerhit wegkapen of volgt Niels Destadsbader zichzelf op?

Vanmiddag zijn de nomaties bekendgemaakt voor "Radio 2 Zomerhit", het jaarlijkse liedjesfeest van Radio 2 aan de Belgische kust. De cast van de Ketnetreeks "#LikeMe" en Mathias Vergels zijn elk drie keer genomineerd. Voor de belangrijkste trofee, de Radio 2 Zomerhit, krijgen ze wel concurrentie van onder anderen Belle Perez, die al vijf keer won en Niels Destadsbader die de afgelopen twee jaar de trofee mee naar huis nam. 

In de Ketnetreeks "#LikeMe" worden Vlaamse klassiekers in een nieuw kleedje gestoken. De acteurs zijn genomineerd voor de Radio 2 Zomerhit met hun cover van "Vlaanderen m'n land" van Will Tura. Ze kunnen ook de prijs winnen voor groep en doorbraak. 

Mathias Vergels is vooral bekend van zijn rol als Lowie in de Eén-reeks "Thuis". Sinds twee jaar brengt hij als zanger Nederlandstalige liedjes uit. Hij is genomineerd voor de Radio 2 Zomerhit met zijn nummer "Helena". Ook in de categorieën soloartiest en doorbraak maakt hij een kans. 

De Starlings, de nieuwe band van Tom Dice en zijn vriendin Kato Callebaut, maakt kans op de prijzen voor doorbraak en groep. Ook Hooverphonic kan twee keer winnen. De groep rond Alex Callier kan de Radio 2 Zomerhit wegkapen met "Looking for stars" en heeft ook een nominatie beet in de categorie groep. 

Belle Perez kan haar zesde Radio 2 Zomerhittrofee winnen. Ze is genomineerd met "Indirectas". Van 2001 tot 2006 was Perez de koningin van Radio 2 Zomerhit. Ze won toen vijf jaar na elkaar de hoofdprijs, een record. Niels Destadsbader kan voor de derde keer de trofee winnen. Hij is genomineerd met "Mee naar boven". 

Vanaf vandaag kan iedereen stemmen op de genomineerden via de website van Radio 2.

Op 18 augustus weten we wie de winnaars zijn. Dan presenteren Bart Peeters en Siska Schoeters "Radio 2 Zomerhit 2019" op de zeedijk aan de vuurtoren van Blankenberge. De show wordt live uitgezonden op Eén en Radio 2. 

Alle genomineerden

Radio 2 Zomerhit

 • Belle Perez – "Indirectas"
 • Dana Winner – "Waar jij ook bent"
 • Hooverphonic – "Looking for stars"
 • Kommil Foo – "Stilte na de storm"
 • Laura Tesoro – "Thinking about you all the time"
 • #LikeMe Cast - "Vlaanderen m'n land"
 • Mathias Vergels – "Helena"
 • Metejoor – "Horizontaal"
 • Niels Destadsbader – "Mee naar boven"
 • Regi feat. Jake Reese & OT – "Summer life"

Soloartiest

 • Bart Herman
 • Isabelle A
 • Kate Ryan
 • Mathias Vergels
 • Slongs

Groep

 • De Geest
 • Hooverphonic
 • #LikeMe Cast
 • Sasha & Davy
 • The Starlings

Doorbraak

 • Gio Kemper
 • IBE
 • #LikeMe Cast
 • Mathias Vergels
 • The Starlings

Meest gelezen