U kunt straks ook met ecocheques steps, eenwielers en hoverboards kopen

Vanaf 1 september kunnen werknemers zich ook nieuwe milieuvriendelijke vervoersmiddelen aanschaffen met ecocheques. Dat heeft de Nationale Arbeidsraad beslist.  Het gaat meer specifiek over steps, eenwielers en hoverboards die je meer en meer ziet in het straatbeeld. 

Aanleiding voor de toevoeging aan de lijst met producten die gekocht kunnen worden met ecocheques is de invoering van het mobiliteitsbudget eerder dit jaar. Dat mobiliteitsbudget laat werknemers toe een geldsom te verdelen over verschillende vervoersmiddelen om vlotter en milieubewuster op het werk te geraken.

Eerder stonden ook al fietsen, speedpedelecs, elektrische scooters en abonnementen aan oplaadpunten voor elektrische wagens op de lijst. Die lijst wordt alsmaar uitgebreider. Hij bevat alle goederen en diensten die te maken hebben met ecologie, duurzame mobiliteit, hergebruik, recyclage en afvalpreventie.

Werkgevers in de privésector kunnen hun werknemers tot 250 euro per jaar aan ecocheques geven, als extralegaal voordeel bovenop het loon. Er hoeven dus geen belastingen of sociale lasten op betaald te worden, zodat het zowel voor werkgever als werknemer voordelig is.  

Meest gelezen