Tall Ships Races komen van 22 tot 25 juli 2022 naar Antwerpen

Van 22 tot 25 juli 2022 komen de grootste en mooiste zeilschepen ter wereld opnieuw naar Antwerpen in het kader van de Tall Ships Races. Al voor de zevende keer is Antwerpen gaststad. De vorige keer was in 2016.

Tijdens de vorige Tall Ships Races, drie jaar geleden, kwamen maar liefst 500.000 bezoekers naar Antwerpen om de schepen te bewonderen. "Tall ships" zijn heel grote zeilschepen, de grootste ter wereld. "Het is een topevenement op alle fronten: spectaculair, met een grote internationale uitstraling en vooral: met heel veel fiere Antwerpenaars op en langs de Schelde", aldus burgemeester Bart De Wever (N-VA). 

Succesvolle edities

Volgens Organisator Sail Training International heeft Antwerpen de beslissing te danken aan de succesvolle edities uit het verleden, aan de ervaring met andere evenementen in de stad, en aan de vele kilometers kaaien.

groot zeilschip met bemanning op zeilschepen by night

Meest gelezen