Wandelaars Kluisbos maken zich zorgen over jagers

De wandelaars en fietsers in het Kluisbos in de Vlaamse Ardennen maken zich zorgen over hun veiligheid. In het Kluisbos mag gejaagd worden en de bezoekers vrezen dat verdwaalde kogels hen zouden raken. "Maar de jagers weten wat ze doen", klinkt het bij Wildbeheereenheid Vlaamse Ardennen.

Enkele bezoekers van het Kluisbos zijn niet op hun gemak als ze daar gaan wandelen of fietsen. Ze vragen zich af of het er veilig is omdat het bos ook een jachtgebied is. Maar volgens de Wildbeheereenheid (WBE) Vlaamse Ardennen zijn die zorgen niet nodig: "De jagers zijn aan regels gebonden. Zij schieten vanop een hoogte, en nooit in de richting van voet- en fietspaden", zegt Roland van Liefde van de WBE.

Bezoekers moeten ook opletten

Volgens van Liefde moeten de bezoekers zich ook aan de regels houden, en niet zomaar van de paden afwijken: "Ik wandel toch ook niet in de tuinen van de mensen? Iedereen weet dat je je aan de regels van de openbare wegen moet houden. Je mag niet zomaar op een veld gaan wandelen." 

Hij wijst erop dat het moeilijk is om overal ook waarschuwingsborden te plaatsen: "We kunnen moeilijk op alle velden een bord met 'verboden toegang' zetten. Een recreant zou dat moeten weten." Die voorzichtigheid geldt trouwens in alle domeinen. Bezoekers moeten altijd op de paden blijven en dus niet zomaar beslissen om door een veld te gaan.

kasto80

Meest gelezen