Eerste Belgische pop-upbar voor honden en hun baasjes in Beringen

Vrijdag opent op be-MINE Beringen de eerste pop-up hondenbar van België. Het concept is simpel: baasjes kunnen samen met hun hond eten en drinken op het terras van het Todi duikcentrum. Zo zijn er drankjes en hapjes voor zowel baasje als hond.

Organisator Stefan Vranckx kwam met het idee van de hondenbar: "Ik heb zelf twee honden en als ik met hen op een terrasje kom, dan heb ik al vaker gemerkt dat sommige horeca-uitbaters minder enthousiast zijn over de aanwezigheid van een hond. Ik wou dus een alternatief waar zowel baasje als hond welkom zijn." 

Hondenmenu

De organisatie heeft een speciaal menu gemaakt voor honden. "Honden kunnen bijvoorbeeld hondenfrieten en hondenmayonaise krijgen", vertelt Stefan. "We kregen al vaak de vraag of we de dieren gewone frieten en gewone pizza geven zoals we die kennen, maar dat is niet zo. We hebben de hondensnacks speciaal aangekocht op de internationale markt en die zijn ook goedgekeurd als snack voor de hond. Het zijn dus zeker geen vervangmaaltijden."

Hondenservice

"De bediening voor baasje en hond wordt ook apart gedaan", vertelt Stefan. "Er lopen obers rond met oranje t-shirts en obers met zwarte t-shirts. De oranje bediening is voor de hond en de zwarte voor de baasjes. Op ieder tafeltje staan ook vlaggetjes in die kleuren die de klanten omhoog moeten steken. Dan weten we ook welke service ze willen, de baasjesbediening of de hondenbediening."

Extra verfrissing 

"Volgende week worden hete temperaturen voorspeld. Daarvoor hebben we ook iets extra voorzien. We gaan dan, net zoals op festivals, benevelingssystemen plaatsen die ook voor de hond voor extra verkoeling zorgen", zegt Stefan. 

De hondenbar is tijdelijk geopend, vanaf vrijdag 19 juli tot en met zondag 4 augustus, aan het duikcentrum Todi in Beringen. 

Meest gelezen