Met hoeveel mensen deel je jouw voornaam? Bekijk het nu via deze namenzoeker

Eerder deze week bleek dat Arthur en Emma de populairste babynamen waren in 2018. Toch zijn Maria en Jean nog steeds de meest voorkomende namen in België. Ben je benieuwd hoeveel naamgenoten jij hebt? Check het met de VRT-namenzoeker.

In 2018 kozen ouders uit 19.218 verschillende voornamen voor hun kinderen, blijkt uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel. Hiervan waren 12.064 uniek: ze werden dat jaar maar één keer aan een kind gegeven.  

Dat wil niet zeggen dat deze kinderen de enige in België zijn met hun naam. In onze namenzoeker zijn alle namen opgenomen die minstens vijf keer in het Rijksregister voorkomen. Kun je je naam niet terugvinden, dan is die dus behoorlijk zeldzaam.

Check hier de namenzoeker:
(door de grootte van de database kan het laden enkele seconden duren.)

Meest gelezen