Videospeler inladen...

Explosief ontploft in restaurant Kasteel Den Brandt in Antwerpen, enkele dagen nadat er al granaat gevonden was

Er is afgelopen nacht een explosief ontploft in een restaurant van het Kasteel Den Brandt, in Wilrijk bij Antwerpen. Enkele dagen geleden werd in hetzelfde restaurant ook al een granaat gevonden, die was toen niet ontploft. Wat de precieze omstandigheden zijn, is nog niet duidelijk.

Enkele dagen geleden was de omgeving van het kasteel al eens afgesloten, omdat er rookontwikkeling was in één gebouw. In een ander restaurant werd toen een granaat aangetroffen.

In datzelfde restaurant is er afgelopen nacht een explosief ontploft. Er vielen geen gewonden, maar er is wel heel wat schade. Er sneuvelden enkele ramen en ook binnen is er schade. Wat de precieze omstandigheden zijn, is nog niet duidelijk. Ontmijningsdienst DOVO en de politie zijn momenteel ter plaatse en de omgeving rond het kasteel is afgesloten. 

"DOVO is hier om het gevaar in te schatten, te kijken of er nog gevaar is en dat dan eventueel weg te halen", zegt Wouter Bruyns van de lokale politie. "Het onderzoek wordt gevoerd door de federale gerechtelijke politie. En het lab is ter plaatse om sporen te vrijwaren."

Justitiespecialiste Caroline Van den Berghe was ter plaatse en sprak met de speurders. U kan haar commentaren in Het Journaal hieronder herbekijken: (lees verder onder de video)

Videospeler inladen...

Over enkele weken vindt in het park Jazz Middelheim plaats. 

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen