Quick Leuven sluit over veertien dagen en verandert in een Burger King

Het hamburgerrestaurant van Quick aan het Rector De Somerplein in het centrum van Leuven sluit over veertien dagen de deuren. Het bestaande restaurant wordt uitgebreid en vervangen door een Burger King. Voor het personeel verandert er weinig.

Tegen eind september komt er een nieuw Burger King-restaurant, bevestigt Annelies Vantveld van Burger Brands Belgium: "Dit restaurant zal groter zijn dan de Quick, want de taverne ernaast komt vrij. Wij verwachten daar een restaurant voor 40 à 45 medewerkers met 169 zitplaatsen. Momenteel zijn er bij Quick een dertigtal medewerkers waarvan de meesten getraind zullen worden om te werken bij Burger King. Aangezien het nu een groter restaurant zal worden, zullen we nu meer medewerkers nodig hebben. Als er mensen geïnteresseerd zouden zijn om bij ons te werken, mogen ze altijd hun cv doorsturen."  

Twee verschillende merken

"Het is zeker niet de bedoeling dat Quick uit het straatbeeld zal verdwijnen", vertelt Vantveld. "Burger Brands Belgium beheert zowel Quick als Burger King en dat zijn twee merken die naast elkaar bestaan. Quick is gefocust op België en bij Burger King worden burgers à la minute gemaakt met onze lekkere flame grilled burgers. Nu ligt even de focus op Burger King, omdat dit restaurant nog maar sinds 2017 in ons land gevestigd is. Wij sluiten het zeker niet uit om in de toekomst nieuwe Quick restaurants te openen, maar het staat voorlopig niet op de planning." 

Quick in Anderlecht wordt Burger King

Ook het Quick-restaurant in het Westland Shopping Center in Anderlecht wordt eind dit jaar omgebouwd tot een Burger King.  De Quick in Korbeek-Lo, vlak bij Leuven, blijft wel behouden.

Meest gelezen