Videospeler inladen...

The Chainsmokers dromen van samenwerking met Stromae: "Hij inspireert ons enorm, en we mailen elkaar"

Het Amerikaanse producersduo The Chainsmokers heeft op de eerste festivalavond van Tomorrowland het hoofdpodium afgesloten. De dj's achter "Closer" en "Something just like this" staan al voor de vierde keer op het festival, maar voor het eerst als headliner. The Chainsmokers hebben iets met België: onze Stromae is een van hun grote voorbeelden, zo vertellen ze aan VRT NWS. En als het aan hen ligt, komt daar een muzikale samenwerking van. "We staan al in contact via mail."

The Chainsmokers staan erom bekend dat ze voor de zang op hun nummers graag samenwerken met allerlei artiesten. Dat heeft met "Closer", dankzij zangeres Halsey, en de inbreng van Coldplay in "Something just like this" twee grote hits opgeleverd. En als het van The Chainsmokers afhangt, dan maken ze hun volgende hit met Stromae.

"Hij is een van onze favoriete artiesten, en hij is een grote inspiratiebron geweest voor ons eerste album", vertelt Andrew Taggart, de helft van The Chainsmokers. "We hebben onze eerste Amerikaanse tournee opgezet naar het voorbeeld van zijn "Racine Carrée"-wereldtournee. Hoe zijn muziek klinkt, maar ook hoe hij het publiek bespeelt, dat is zo boeiend."

Hoe Stromae klinkt en hoe hij het publiek bespeelt: dat is een enorme inspiratiebron voor ons.

Andrew Taggart, The Chainsmokers

Volgens Taggart werkt Stromae momenteel aan nieuwe muziek, waar The Chainsmokers misschien ook een rol in kunnen spelen. "We staan al met elkaar in contact, we mailen", klinkt het cryptisch. "Maar we brengen sowieso regelmatig nieuwe nummers uit. En we leven gelukkig in een tijd waarin het publiek het interessant vindt om samenwerkingen tussen artiesten uit verschillende genres te horen."

Bekijk hier waarom The Chainsmokers Stromae bewonderen:

Videospeler inladen...

"Starstruck" op eerste Tomorrowland

Tomorrowland is voor The Chainsmokers een speciale plek. "Het is het eerste festival dat ons ooit geboekt heeft en kansen heeft gegeven. Dat zullen we nooit vergeten. Dit hoofdpodium is trouwens écht groot. En die menigte met al die vlaggen voor je draaitafel: dat uitzicht is uniek."

Bij hun eerste passage op Tomorrowland waren The Chainsmokers zwaar onder de indruk van de omstandigheden. "We wisten niet goed hoe we ons moesten gedragen. En met welke artiesten we al dan niet een babbel konden doen. Ik herinner me wel nog goed dat we Dimi en Mike (Dimitri Vegas en Like Mike, red.) hebben ontmoet. En Kygo, die nu een goeie vriend is geworden met wie we op vakantie gaan."

Bekijk hier welke herinneringen The Chainsmokers koesteren aan Tomorrowland:

Videospeler inladen...

Meest gelezen