Videospeler inladen...

Bijzonder moment: kroonprinses Elisabeth volgt vader Filip tijdens opname 21 julitoespraak, "Wil je naast mij komen?"

21 juli, de nationale feestdag, betekent traditioneel ook de toespraak van de koning. Maar dit jaar was er ook ruimte voor een uniek gebeuren: koning Filip nam zijn oudste dochter kroonprinses Elisabeth mee naar de opname van zijn 21 julitoespraak. Het leverde een bijzonder mediamoment op.

Zeventien jaar oud is ze, Elisabeth. En ooit zal ze als koningin der Belgen haar landgenoten toespreken voor de nationale feestdag. Zover is het nog niet, maar de kroonprinses kreeg dit jaar wel enigszins een voorsmaakje. Ze mocht de opname van de speech van haar vader, koning Filip, volgen in zijn bureau.

Elisabeth kreeg onder meer uitleg over hoe de autocue werkt, het toestel waarop koning Filip zijn toespraak afleest en tegelijk gefilmd wordt. We horen ook hoe Filip zijn dochter vaderlijk vraagt "Wil je naast mij komen?". Even verderop in het filmpje zien we hoe de vorst aan kroonprinses Elisabeth toont hoe je moet aflezen, met de juiste klemtonen. "Je moet er wel gewoon aan worden", geeft hij nog mee aan zijn dochter.

Het is het derde bijzondere mediamoment van kroonprinses Elisabeth dit jaar, na het verrassingsbezoek aan de brandweer met haar vader en de verrassingsdeelname aan de Unicef-missie naar Kenia met haar moeder. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen