Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

British Airways en Lufthansa schorten vluchten naar Egyptische hoofdstad Caïro op

De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways gaat een week lang niet meer vliegen op de Egyptische hoofdstad Caïro. In een mededeling haalt de maatschappij "veiligheidsredenen" aan.  Ook de Duitse luchtvaartmaatschappij schort onmiddellijk de vluchten naar Caïro op.

Het is een hele korte mededeling op de website van British Airways. Daarin wordt gezegd dat "de veiligheid van onze klanten en ons personeel altijd onze prioriteit is en dat we nooit een vliegtuig zullen gebruiken tenzij dat veilig is". 

Om die redenen worden de vluchten van British Airways naar Caïro voor zeven dagen opgeschort. Een toestel van British Airways dat in Londen klaar stond om te vertrekken, is aan de grond gebleven en de passagiers moesten opnieuw uitstappen.

Intussen heeft ook de Duitse luchtvaartmaatschappij per direct de vluchten naar de Egyptische hoofdstad geschrapt. Hoe lang Lufthansa niet op Caïro zal vliegen is onbekend.

Wat de precieze aanleiding of bedreiging was, wordt er door geen van beide maatschappijen bij verteld. 

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de annulering van British Airways opgenomen in zijn reisadvies.

Meest gelezen