Nicolas Maeterlinck

Code geel voor onweer: KMI waarschuwt voor hevige onweersbuien met rukwinden en hagel

Het KMI geeft nog tot 21 uur code geel uit voor het oosten en het zuiden van het land. Daarmee waarschuwt het voor lokaal onweer met ofwel zware regenval, of hagelbuien, of rukwinden, of blikseminslagen, die lokaal voor overlast of schade kunnen zorgen. Vanaf zondag en zeker na het weekend is de zomer helemaal terug.

Vanochtend trokken vanaf het westen regen- en onweersbuien over ons land. Het KMI gaf aanvankelijk  van 6 uur tot 23 uur code geel uit, maar heeft dat teruggeschroefd tot 21 uur.  In de grootste delen van Vlaanderen is het gevaar geweken; alleen ten zuiden van Samber en Maas kan het vanavond nog hevig onweren.

Komende nacht wordt het overal droog en licht tot gedeeltelijk bewolkt. De minima liggen tussen 12 en 17 graden.

Zomer

Vanaf morgen en zeker na het weekend is de zomer helemaal terug. Morgen blijft het droog met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. Aan zee wordt het in de namiddag zonnig. De maxima schommelen tussen 21 graden op de stranden en in de Hoge Ardennen en 26 graden in het centrum van het land.

Vanaf maandag zorgt een hogedrukgebied voor de opstuw van steeds warmere lucht naar onze streken. Het wordt zonnig en alsmaar warmer, tot 35 graden of meer op donderdag.

Bekijk hier het meest recente weerbericht (vrijdag 19 juli 2019 - 20u)

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen